Image

2020

op:

Ik heb een lange tijd geen blog geschreven. Waarom? Ik had wel veel gedachten in mijn hoofd om op te schrijven en die behoefte had ik ook, maar wanneer dat gedaan moest worden, pakte ik liever de naalden. Het was voor mij een escape om niet geconfronteerd te worden met de realiteit.

Wat betekent het jaar 2020 voor jou? Over 2020 is er veel te veel verteld. Mensen waren geërgerd, ze waren boos, verdrietig, kwamen met samenzweringen ... enzovoorts. Wat wel zeker is, is dat het jaar emotioneel was en het heeft de mensheid een nieuwe dimensie gebracht. We gingen hoge toeren draaien met onze creativiteit en doorzettingsvermogen en misschien stonden we oog in oog met onze kwetsbaarheid.

Hoe heb ik het zelf beleefd: soms ging ik zwemmen met het tij, soms stond ik erbij en keek erna.

De december maand is voor mij altijd zo'n terugblik van het jaar. Zo heb ik me gerealiseerd dat ik me in mijn Doornroosje slaap bevond. Ik heb mezelf afgesloten thuis behalve dan naar mijn werk te gaan. Ik ging veel dingen breien en haken. Yoga, wandelen en muziek luisteren heb ik gestationeerd. Geen behoefte om te zien gehad. En natuurlijk de Corona kilo’s waren ook zeer dankbaar en konden op mijn “goddelijke lichaam “ ongestoord groeien. En zo ging het maar door driekwart van het jaar. Opeens kwam de herfst - die kan ik symbolisch mijn 'Prince Charming' noemen- en werd ik wakker uit mijn eeuwige slaap. De magische herfst ging me betoveren met zijn geuren, kleuren, lichten en elke dag veranderende buitenwereld. Ik kon er niet genoeg van hebben. Een leuke Hongaarse uitdrukking: als ik dit allemaal op een boterham kan smeren eet ik elke dag dat brood voor lunch op!

Sinds september wandel ik weer. Soms alleen, soms met vriendinnen en ook met mijn man. Op wat een prachtige plekken hebben we onze voetafdrukken gezet. En kon ik afscheid nemen van mijn onnodige extra kilo’s. En dit blijf ik ook houden want slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleren!

Tijdens het breien/ haken en wandelen heb ik veel boeken geluisterd. Een paar die zeker bleven hangen. Zo heb ik de kracht ontdekt van de Sorfologie methode. Liane Moriarty: Wat Alice vergat, Negen volmaakte vreemden, Sharon Blackie: Het betoverende leven, Paolo Giordano: De hemel verslinden, Hiro Arikawa :Reisverslag van een kat.

Nieuwe recepten uitproberen vind ik ook altijd leuk. Hier zijn twee favorieten van me: Zuurkoolquiche met ananas en katenspek (Als je het vegetarisch wilt maken, laat dan de katenspek maar staan ... en in plaats van katenspek heb ik zelf rauwe ham gebruikt, en mijn kinderen te weinig ananas hebben in de quiche gevonden ) het recept kan je in de website van Albert Hein vinden

Rocky Road Chokoladetaart ( Chikslovefood) Dit overheerlijke guilty pleasure komt weer op onze kertsmenu :

Dit heb jij nodig: 150g boter 350 g digestive biscuit 200 ml slagroom 300 gr. Pure chocolade 100 gr. Melkchocolade 50 g Marshmallow

En zo doe je het: Bekleed de bodem van een springvorm (20cm) met bakpapier en vet de randen met boter of olie. Doe 300gr van de digestive biscuits in de kom van keukenmachine en maal tot fijne koekkruimels. ( of zet jij de koekjes in een grote plastieken sluit jij goed af en met deegrol heen en weer zo lang dat het koekkruimles word) Smelt de boter in een pan en met dit vervolgens met de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem en zijkant van de springvorm. Druk het mengsel goed aan en zet de vorm in de koelkast. Verwarm ondertussen de slagroom in een pan, maar laat deze niet te heet worden. Voeg de pure chocolade toe en laat volledig smelten. Haak ondertussen 50 g melkchocolade grof. Snijd ook de marshmallows in kleine stukjes. Haal na 15 min de springvorm uit de koelkast en giet het chocolademengsel over de koekdodem heen. Versier de taart met de marshmallows, stukjes van de overige biscuit en de gehakte chocolade. Zet terug in de koelkast en laat de taart 3 uur opstijven. Smelt vlak voordat je de taart uit de koelkast haalt de rest van de melkchocolade au bain-marie. Haal de taart uit de koelkast en maak af door de gesmolten chocolade over de tarten heen te drizzelen. ( we hebben salted caramel siroop gebruikt)

Ik heb veel dingen in mijn hoofd: hoe kan ik mijn kleine “hobbyzaken” effectief aanpakken en daardoor mijn doel bereiken: goede doelen steunen met jou. Is er een manier op een virtuele markt of een echte fysieke markt? Of moet er überhaupt een markt zijn? Veel vragen en veel uitdagingen, maar ik weet het: als de juiste vorm gevonden is, ga ik op mijn doel af!

Zo lang dat de vormgeving nog moet rijpen, blijf ik lekker haken en breien ... plannen heb ik veel te veel!

Vandaag heb ik een passend citaat gevonden van Liane Moriarty : in 'Negen volmaakte vreemden' het volgende gelezen: “Stel je voor dat jullie een blaadje in een rivier zijn ... Ontspan en geniet van de reis. De stroom zal je van hot naar her voeren, maar neemt je altijd mee voorwaarts, naar de plek waar je naartoe moet.”

Ik wens mooi feestdagen en een liefdevolle gezonde 2021!

De passie van het breien en haken leeft in mij, Het vuur voor mijn hobby dooft niet uit.

Liefs, Anita

Monday December 6th, 2021
Prev
Saturday November 16th, 2019
Next